Sattulan kyläyhdistys

Taidenavetta 2013 menestys

1 kommentti

Mäkelän navetta soveltui hyvin taidenavetaksi, se todettiin viime kesänä. Läpi kevään ja kesän rakentelimme ja kunnostimme porukalla navettaa elokuun 11. päivää – taidenavetan ensimmäisen näyttelyn avajaispäivää – odottaen.
Taide on aina yhdistänyt ihmisiä. Tämän me saimme kokea, kun tapasimme näyttelyvieraita. Kävijöitä oli yhteensä yli 400. Vieraskirjasta löytyy 420 nimeä näyttelyn ajalta. Useimmat kävijät olivat lähiseudulta, joukossa myös entisiä sattulalaisia. Hämeen Sanomien kirjoitus (9.8.13) oli herättänyt kiinnostusta tulla Sattulaan.
Kävijöitä ihastutti kylän kauneus ja vanhan talon ympäristö. Taiteilija Seija Vuoren lämminhenkinen taide ja vanhan ajan navetta muodostivat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden.
Elokuun lopulla oli kavalkadi-esitys Mäkelän perheen elämästä tekstein ja lauluin. Esiintymislavana toimi entinen lehmien ruokintapöytä. Tyttäremme Katri esittäjänä ja käsikirjoittajana. Syyskuisena sunnuntaina oli konsertti, jossa esiintyivät Pirkko ja Terttu Välimäki säestäjinään Hanna-Riikka Rissa.
Näyttelyn aikana pidimme kolmet arpajaiset, joissa arvoimme tauluja. Taulun voittivat Anneli Näsi Tuuloksesta, Marjukka Suonio Akaasta ja Kirsi Väinölä Hattulasta.
Navetan käyttö taiteen esittelyyn on kunnioitus tälle kauniille rakennukselle. Samalla kiitämme sukupolvien työtä ja ahkeruutta. Kesän näyttelyn nimikin ”Sukupolvelta toiselle” kertoo tästä jatkumosta. Odotamme jo ensi kesää, jolloin on suunnitelmissa uusi näyttely, jossa on esillä useiden taiteilijoiden töitä. Ajankohta on heinäkuussa.
Kiitokset kaikille tämän kesän näyttelyssä käyneille.

Marjaleena ja Mauri Liukkala ”navettagalleristit”
Seijan näyttely Mäkelän taidenavetassa (1)-002Seijan näyttely Mäkelän taidenavetassa (4)-001

One thought on “Taidenavetta 2013 menestys

 1. Kiitos teille kaikille IHANAT ihmiset mielenkiinnosta navetan lisäksi, myös taiteitani kohtaan. Näyttelyn aikana virittyneistä syvällisistäkin keskusteluista sain uutta voimaa tulevia taiteita ajatellen. Tämä kesänäyttely ei tule koskaan pyyhkiytymään muistoistani pois, siihen liittyy tietenkin vaarini muisto navetanrakentajana, mutta myös tapaamieni kyläläisten ym. näyttelyvieraiden lämminhenkinen vastaanotto.
  Sattulan kylä on vireä ja esimerkillinen muille kylille siitä, mitä kaikkea saada aikaan yhdessä toimimalla.
  Toivotan teille kaikille hyvää syksyn jatkoa ja ehkä ensi kesänä tavataan taas taiteen merkeissä navetalla.

  Teitä lämmöllä muistellen.
  Kuvataiteilija Seija Vuori 040-7298178
  ps. Tervetuloa tutustumaan Taidekotiimme Akaan Sotkialle. http://www.seijavuori.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s