Sattulan kyläyhdistys

Rauhallista Korona-aikaa

Jätä kommentti

Maaseutu ja pienet keskukset nousevat taas arvoonsa. Korona-virus on aloittanut suurissa keskuksissa. Elämäntapa ja pakollinen suurten ihmismäärien kohtaaminen arjen elämässä nopeuttavat viruksen leviämistä niissä.

Arjan elämä maaseudulla on erilaista. Ei ole metroa eikä ruuhkabusseja. Päivittäinen elämä pyörii pienissä ihmisryhmissä ja riskit tunnetaan. Toki täälläkin ne otetaan huomioon. Sattulan kyläyhdistyskin on siirtänyt ensi viikon alkuun päätetyn kevätkokouksensa myöhäisempään ajankohtaan. Viisasta varovaisuutta kyläyhdityksen puheenjohtajalta.

Viime viikolla jouduin vaihteeksi liikkumaan julkisilla liikennevälineillä. Leppoisaa menoa. Isolla bussilla kuljettaja ja kaksi matkustajaa. Mahtui mukavasti istumaan hieman etäämpänä toisista. Ja juttelu oli leppoisaa, vilkasta sekä monipuolista ja kiinnostavaa. Talven olemuksesta Koronan etenemiseen. Taidanpa ryhtyä ihan huvin vuoksi käyttämään bussia useammin.

Onhan täälläkin käytävä kaupoissa silloin tällöin. Ne ovat tietenkin suuria marketteja, joissa voi altistua kaikenlaisille taudeille flunssasta Koronaan. Ihmettelen, ettei valtio ole varannut rahaa päivttäistavaroiden kotiinkuljetuksen tukemiseen. Sillä voitaisiin välttää Koronan leviämisriskiä.

Varmasti monet pohdiskelevat nyt siirtymistä ruuhkautuneista suurista keskuksista rauhallisempaan asuinnympäristöön. Siirtyminen voi olla tilapäistä pitenmpiaikaista etätyötä kesämökillä. Varmaan myös herää ajatus siirtymisestä kokonaan asumaan rauhallisemmille ja turvallisemmille alueille. Tervetuloa maaseudulle ja pieniin keskuksiin.

Tilaa suomessa riittää. Monissa pienissä keskuksissa asuntojen hinnat ovat pudonneet viime vuosina. Omistusasuminen niissä on nyt todella edullista ja usein laadukasta. Toimeentulokin on lisääntyvän etätyön ansiosta helpmpi turvata kuin menneinä vuosina.

Asuntojen halpuuden ovat huomanneet monet asuntosijoittajatkin. Parinkymmenen prosentin sijoitustuoton saa helposti. Halvalla hankittu sijoituskohde tuottaa itsensä takaisin nopeasti. Tuotto on selvää rahaa eikä tarvitse sitoa suuria pääomia odottamaan kalliin kohteen mahdollista arvonnousua. Pitäsiköhän sijoittaa vaikkapa Taidekaupunki Mänttä-Vilppulaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s