Sattulan kyläyhdistys

KORONA: ASIOINTIAPUA – HALUATKOA APUA – VOITKO TARJOTA APUA?

Jätä kommentti

Tarvitsetko apua apteekkiasiointiin tai elintarvikkeiden noutamisessa kaupoista? Oletko alle 70-vuotias ja valmis auttamaan naapureitasi asi-oinnissa tarvittaessa?

Hattulan kunta on aloittanut naapuriavun välittämisen. Sattulan alueella Reijo Lehtinen välittää tietoa naapuriavun tarvitsijoista ja tarjoajista. Voit ottaa yh-teyttä häneen joko sähköpostilla (reijo.lehtinen@outlook.com tai puhelimella 0500622009).

Autetaan naapureita ja itseämme. Voit tietenkin myös suoraan olla yhteydessä tiedossasi oleviin auttajiin tai apua ehkä tarvitseviin naapureihisi. Muista autta-essasikin aina noudattaa läheisyyttä ja kosketusta koskevia ohjeita.

OHJEITA KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN HIDASTAMISEKSI

Koronaviruksen vuoksi tehdyt hallituksen rajoitustoimenpiteet mm. yli 70 – vuotiaiden siirtyminen karanteeninomaisiin olosuhteisiin kohdentuvat Sattulaankin.
Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Iäkkään väestön ohella sosiaalisten kontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös ter-veille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä. Vältä siis ihmis-joukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin.
Omaa ja läheistensä tartuntariskiä voi myös alentaa huolehtimalla käsi- ja ys-kimishygieniasta. Lisää ohjeita ja kertauskurssia tulee koko ajan radiosta ja televisiosta sekä löytyy netistä (mm. https://www.hattula.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/korona/https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).

OHJEITA NAAPURIAVUSTA SATTULAN KYLÄN NAAPURIAVUN PIIRIS-SÄ OLEVILLE JA AUTTAJILLE (kooste/Reijo Lehtinen 25.3.2020)

Hoidan Sattulan kylän alueella Hattulan kunnan järjestämän naapuriavun koordinointia. Yritän löytää avustajia, jotka voivat hoitaa kauppa- ja ap-teekkiasiointia yli 70-vuotiaiden kylän asukkaiden ollessa karanteenin kaltaisissa olosuhteissa. Toisaalta apua tarvitsevat voivat olla yhteydes-sä minuun, jolloin voin välittää avun tarjoajille heidän tietonsa. Parhaiten minut tavoittaa puhelimella (puh 0500622009).

Naapuriavun yhteydessä tulee välttää fyysistä kontaktia

– Auttaja ei tule sisälle asuntoon vaan jätä esimerkiksi ostokset ulko-ovelle.
– Tarvittaessa juttele etäisyyden päästä.

Sopikaa etukäteen puhelimitse

– Sovi auttamisesta etukäteen puhelimitse autettavan kanssa, esim. kauppalis-ta ja ostosten maksutapa ja vaihtorahat.

Maksutavasta pitää sopia etukäteen

Käteisellä maksamisen lisäksi esimerkiksi yleisesti käytössä oleva Mobile Pay tai Osuuspankin ja Nordean käyttämä Siirto-palvelu mahdollistavat välittömän rahansiirron tililtä toiselle. Pyrkikää välttämään käteisen käyttöä.

Apteekki vaatii valtakirjan reseptilääkkeisiin

– Apteekin reseptilääkkeissä tarvitaan vapaamuotoinen valtakirja, josta löytyy seuraavat asiat: Asiakkaan nimi ja henkilötunnus, Valtuutetun nimi, Mitä lääk-keitä valtuutettu hakee, Asiakkaan puhelinnumero, Asiakkaan allekirjoitus, Kuinka kauan valtuutus on voimassa esim. yhden haku kerran. (Huom! Toisen puolesta ei voi noutaa huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä, ja unilääkkeistä vain pientä pakkauskokoa. Tarvittaessa voit tiedustella apteekista kotiinkulje-tuspalvelua.)

Huom.

Yritän täydentää ohjeita sitä mukaan, kun uusia asioita ilmenee mm. mahdolli-sista maksujärjestelyistä. Välitän ohjeet toimintaan mukaan ilmoittautuneille.

Jos on koronavirukseen liittyviä ongelmia, soittakaa Hattulan kirjaston palvelu-pisteeseen puh. 050 509 0335 (ma-pe klo 10-16 & la-su klo 10-13) tai minulle (Reijo Lehtinen puh 0500622009), yritetään yhdessä löytää ratkaisut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s